Fysioterapi til hund

Fysioterapi og laser kan bla. bruges til:

 • Genoptræning f.eks. efter patella- eller korsbåndsoperation, frakturer, led- eller muskelskader
 • Smertelindring  f.eks. overbelastede muskler og led, akut halthed, udstræk af muskler
 • Akutte og kroniske skader i muskler, led og sener f.eks. slidgigt, ledsmerter, rygsmerter, spondylose,  hofteledsdysplasi (HD), albueledsdysplasi (AD)

Fysioterapi til hund har mange gavnlige effekter og kan forbedre livskvaliteten for mange dyr markant. Fysioterapi, udstræk og glides kan bruges til forebygge skader hos aktive hunde, brugshunde eller hunde som dyrker en krævende sportsgren f.eks agility, rally, hoopers eller lydighed. Ved disse sportsgrene laver din hund mange gentagelser, spring, hop, vendinger og vrid som kan forsage muskelspændinger, muskelømhed, smeter og i værste fald akutte skader.

Er du i tvivl om din hund har behov for fysioterapi, laserterapi eller massage kan du booke et fys-tjek.

Fysioterapi til hund Vejle

Fysioterapi til kat

Hos katte bruges fysioterapi ofte efter akutte eller kroniske skader. Her kan fysioterapi være et led i rehabiliteringen for at få din kat så tæt på sit tidligere niveau som muligt. Hos overvægtige katte kan fysioterapi og stabiliserende øvelser hjælpe din kat til at bygge muskler op i forbindelse med at kroppens fedtceller reduceres og flere muskler opbygges.

Book tid her 

Genoptræning

 

Akutte skader
Smertelindring

Behandlingen er for alle

Fysioterapi til hund kan have en række gavnlige effekter, som bidrager til forbedret sundhed og livskvalitet for din hund. Her er nogle af de positive effekter:

 1. Smertelindring: Fysioterapi kan hjælpe med at lindre smerte for hunde, især dem med muskelproblemer, gigt eller efter genoptræning efter en operation.
 2. Forbedret Mobilitet: Gennem målrettede øvelser og terapeutiske teknikker kan fysioterapi bidrage til at forbedre hundens mobilitet og bevægelighed.
 3. Styrkelse af Muskulatur: Træningsprogrammer kan designes til at styrke specifikke muskelgrupper, hvilket er afgørende for at støtte hundens krop og led.
 4. Øget Kropsbevidsthed: Fysioterapi øger hundens kropsbevidsthed og proprioception, hvilket er vigtigt for balance og koordination.
 5. Fremmer Heling efter Skader: Efter operationer eller skader kan fysioterapi og laserterapi fremskynde helingsprocessen ved at øge blodcirkulationen og reducere inflammation.
 6. Forebyggelse af Skader: Regelmæssig fysioterapi kan hjælpe med at forebygge skader ved at opretholde optimal muskelstyrke og ledmobilitet.
 7. Forbedret Livskvalitet: Samlet set kan fysioterapi bidrage til en forbedret livskvalitet for hunde ved at lindre smerter, øge mobilitet og fremme en generel følelse af velvære.

Behandling med fysioterapi og laser er for alle, uanset alder, aktivitetsniveau og kropsbygning.

Vores behandling tager altid udgangspunkt i, hvad det enkelte dyr har behov for. Alle behandlingsmetoder og træningsplaner udarbejdes og tilpasses individuelt til hver patient. Er du i tvivl om din hund har brug for fysioterapi, kan du med fordel booket et fys-tjek til kun 350,-, hvor du får tjekket hele din hunds krop igennem.

Du kan læse om massage eller genoptræning her.

Sygdomme hvor fysioterapi er særligt hjælpsomt

 • Albueledsdysplasi hund (AD)
  • FCP (Fragmenteret Processus Coronoideus)
  • OCD (osteochondrose)
  • UAP (ununited anconeus proces)
 • Degenerativ myelopathi hund
 • Gigt hund
 • Hofteledsdysplasi (HD)
 • Korsbåndsskade hund (TTA, TPLO)
 • Patellaluksation hund
 • Halthed

Vælg den rigtige sele

Udover fysioterapi, laser og massage tilbyder vi hjælp til at finde den rigtige sele til din hund. En sele skal sidde korrekt, så den ikke generer din hund og så din hund har fri bevægelighed. Herudover skal den skal sidde således, at den belaster din hunds krop mindst muligt. Vi har seler fra bl.a. DOG Copenhagen og Non-stop dogwear din hund kan prøve. Når du booker et fys-tjek kan du med fordel tage din hunds sele med, så tjekker vi om den passer.

Har du spørgsmål til valg af den rigtige sele er du altid velkommen til at kontakte os

 

hvilken sele passer hund

Adfærd

Har du brug for hjælp til adfærdsudfordringer med din hund eller kat, henviser vi gerne til specialister indenfor henholdsvis katte eller hundeadfærd.  Kontakte os for nærmere information.

Fysioterapi til hund og kat

Priser

Du finder udvalgte priser herunder. For at se alle priser til hund og kat skal du trykke her

For priser ved besøg udenfor Vejle by - kontakt os her

Fysioterapi 649,-

Gennemgang af hele kroppen eller særligt fokus på bestemte områder af kroppen. Inkl. udstræk og vejledning i hjemmeøvelser. Varighed 60 min.

Massage full body 599,-

Massage af hele kroppen. Massage løsner alle kroppes muskler og kan forebygge skader. Massage er derudover velvære. Fysioterapi, udstræk og glides anvendes efter behov. Varighed 45 min.