Laserterapi til hund/kat

En behandling med laserterapi til hund/kat varer mellem end 5-10 minutter, alt efter størrelse, type af skade og dyrets vægt. Behandlingen er smertefri, medicinfri og der er ingen bivirkninger.

Laserbehandling kan bruges til akut opståede skader i led, sener eller muskler (forstuvninger, forvridninger, forstrækninger) samt behandling af kronisk lidelser som eksempelvis, gigt, slidgigt (albueledsdysplasi, hofteledsdysplasi) eller kroniske lidelser i ryggen (eks spondylose og disc problemer).

Laserterapi til hund/kat

Laserterapi kan f.eks bruges til:

 • Akutte og kroniske skader i muskler, led og sener
  f.eks. slidgigt, ledsmerter, rygsmerter, hofteledsdysplasi (HD), albueledsdysplasi (AD)
 • Hurtigere heling af sår eller operationssår
  Risikoen for infektion i såret mindskes
 • Diverse hudlidelser
  f.eks. Hotspot, bidsår, bylder, brandsår, allergi, analkirtelproblemer, øregangsbetændelse
 • Genoptræning
  f.eks. Patella luksation eller korsbånd operation, knoglebrud, frakturer

Alt personale hos 'Laser Til Dyr' er uddannet og certificeret ved K-laser USA.

 

Hvad er laserterapi?

Laserterapi, også kendt som photobiomodulation (PBM Therapy), er en terapiform af bestemte bølgelængder af lys, der skaber en terapeutisk helende virkning på kroppens muskler, sener, hud, knogler og led.  Laserterapi er en medicinfri, smertefri og kortvarig behandlingsform, som de fleste hunde og katte hurtigt accepterer. Dyret kan behandles i vågen tilstand og en almindelig behandling vil typisk vare 10-15 minutter, alt afhængigt af hvad og hvor meget der skal behandles. En behandling med laserterapi har ingen bivirkninger. Vi bruger den samme type lasermaskine, som de fleste dyrlæger.

Laserterapi til hund Vejle

Ved en laserbehandling påvirker laserlyset kroppens væv på celleniveau. Cellestofskiftet øges, hvorved transport af næringsstoffer gennem cellemembranen øges. Dette medfører øget produktion af cellulær energi (ATP), der igen fører til en kaskade af positive virkninger, der øger cellernes og dermed vævets sundhed. Du kan læse mere om videnskaben bag laserterapi her

Den frigivne energi øger blodcirkulationen og trækker væske, ilt og næringsstoffer til det beskadigede område. Dette skaber et optimalt helbredende miljø, der reducerer betændelse, hævelser, muskelkramper, stivhed og smerte. Det skadede område vil vende tilbage til sin normaltilstand, og funktionen i det behandlede område bliver genoprettet og smerten mindskes eller forvinder helt.

​Laserbehandlingen kan uden problemer kombineres med medicinsk behandling. Mange oplever dog, at man kan nedsætte mængden af medicin eller fuldstændig stoppe med smertestillende medicin.

Du kan finde priser på laserterapi her

 

Ofte stillede spørgsmål

Det er individuelt, hvor mange laserbehandlinger en skade kræver. Behandlingen tilpasses altid skaden, men som hovedregel vil vi anbefale mindst 3 behandlinger ved sårheling og akut opståede skader. Kroniske skader og ved genoptræningsforløb kan 6+ behandlinger være nødvendigt. En behandling vil ofte vare mellem 2-5 minutter.
Nej, laserterapi er ikke farligt. Men man bør aldrig behandle, hvis der er udiagnosticerede knuder eller mistanke om cancer. Hertil kommer at man aldrig behandler nær skjoldbruskkirtlen. En professionel klasse 4 laser er en kraftfuld maskine og derfor bør du altid vælge en behandler, som er uddannet i at bruge en professionel veterinær lasermaskine og sikkerheden omkring denne. Hos Laser Til Dyr er vi uddannede i brugen af klasse 4 laser og har 8 års erfaring fra dyrehospital. Hertil kommer at Ditte, som behandler med vores laser, ofte bliver brugt af dyrlæger og/eller klinikker, som har brug for ekstra vejledning i brugen af klasse 4 laser.
Som udgangspunkt er laserterapi en bivirkningsfri behandling - dog ved vi fra humane studier at nogle mennesker har oplevet en kortvarig mild murrende fornemmelse under og efter behandlingen. Vi oplever ofte den positive effekt, at vores patienter, som får laserterapi kan nedsætte deres forbrug af smertestillende medicin og nogle dyr med kroniske smerter undgår helt smertestillende medicin og får laserterapi i stedet for.
0
  0
  Din kurv
  Din kurv er tomVend retur til shop